A ja sie z tym nie zgadzam. To właśnie świadczy, że ludzie myślą.wwwampir pisze: w Polsce niestety większość ludzi nie myśli, przykłady? Pierwszy z brzegu - allegro. Można sprzedawać produkt x po 10zł i kilka osób tak sprzedaje i zarabia, ale znajdzie się jeden mądraliński który wystawi za 6zł i cieszy się że zarobi złotówkę i jemu się sprzedaje a innym nie - rynek spieprzony i de facto nikt nie zarabia.
Widzę, że wwwampir jest zwolennikiem zmowy cenowej a może i centralnego planowania?
Sprzedaż tylko w sklepach do tego przeznaczonych i może jeszcze trzeba by co roku odnawiać koncesje?
Świat się zmienia i coraz więcej rzeczy robi się za pomoca internetu a tu niektórzy narzekają, a to że książek się mniej czyta, gazet i jak widać artykułów zoologicznych też.
Jeżeli chce się prowadzić sklep z obsługą, gdzie ceny będą wyższe, co jest jasne, to trzeba klientowi zaproponować taki serwis, za który zapłaci, a zapłaci. Ja i chyba nie tylko ja wolałbym pójść do sklepu i kupić to, co chcę i przynieść tego samego dnia do domu i jeszcze uzyskać jakieś informacje czy porady od sprzedającego, zamiast szukać tego po sieci, gdzie zakup wiąże się zawsze z pewnym ryzykiem.
Ale niestety w Łodzi większość (nie wszystkie!) sklepów a artykułami akwarystycznymi, to "bieda z nędzą".