Internetowe Hity

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
Czesiek

Post autor: Czesiek »

Bez przesady z tym niehumanitarnym karmieniem... w przyrodzie większy zjada mniejszego i jest to normalne. Idąc tą ścieżką nikt nie urywa nikomu jaj za zjadanie kurczaka ;) Tak więc bardziej niehumanitarne jest trzymanie ryby w 1,5 litrowym termometrze, albo też np psa w kojcu metr na metr na 20cm łańcucha.

Ale jedno jest kwestią... jest wolny rynek i sprzedawać można... jedynie głupotą jest kupowanie czegoś takiego.

Swoją drogą... Jaki badziew :shock:

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Lukiki pisze:Z dwojga zlego wybralbym zestaw na biorko i meczylbym w nim jedna rybke,niz podawal gupole na pozarcie.
Chciałbym abyś sprecyzował, że chodzi Ci o karmienie konkretnie bojownika gupikami (bo rozumiem że o to się rozchodzi). Jako właściciel ryb drapieżnych czuję się obrażony, że porównałeś ten zestaw, który nijak nie nadaje się dla ryb, do sposobu karmienia ryb gupikami. Wszak dla drapieżników to podstawowa karma.
Ostatnio zmieniony 2012-03-16, 14:43 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Nie no,nie obrazaj sie.
Miec typowego drapiezce,to taka inna kwestia co do karmienia.
Oczywiscie odnioslem sie do przykladu karmienia bojka.
Uwazam,ze nie jest potrzebne do posuwania sie do tej drastycznej metody zywienia takich rybek.
Dlatego stwierdzilem,ze wolalbym meczyc jedna rybke,niz poswiecac tyle rybek na papu dla bojka.
Oczywiscie,ze nie powinno sie trzymac w takim "basenie" jakichkolwiek rybek,podpialem sie,tylko pod przyklad.

Ja osobiscie jak bym mial jakies basy,czy tym podobne drapiezniki,karmilbym miesem,a nie wpuszczalbym specjalnie na pozarcie innych,ryb bo mam takie widzimisie i chec patrzenia na polowania.
Badz co badz jestem akwarysta i nie liczy sie,tylko dla mnie nowy trend,hardscape,czy rosliny,ale jak najbardziej zycie wodnych pod opiecznych.

No,ale to moje spojrzenie w strone akwarystyki.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

furious tomash

Post autor: furious tomash »

ale kto komu każe to "MINI AKWARIUM NA BIURKO" zasiedlać czymś żywym?
ktoś se kupi na biurko, wsadzi sztuczną roślinę, dwa patyczki, sztuczną rybkę (taką jak pływają w akw. w kakadu ^^) i będzie happy;

PS. co nie zmienia faktu, ze jest to paskudne ^^

PS2. a te sztuczne rybki to w kakadu można nabyć? bo chętnie bym komuś do herbaty wrzucił ^^
bla bla bla...

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

a czemu nie można bojownika karmić gupikami?? tego nie rozumiem...
Co by tu napisać... :-P

Lukiki

Nikt nie napisal,ze nie mozna.
Poruszony zostal temat od innej strony.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Lukiki pisze:Ja osobiscie jak bym mial jakies basy,czy tym podobne drapiezniki,karmilbym miesem,a nie wpuszczalbym specjalnie na pozarcie innych,ryb bo mam takie widzimisie i chec patrzenia na polowania.
No ale problem polega na tym, że niektóre drapieżniki można karmić kawałkami mięsa itd. ale niektóre muszą mieć rybkę co pływa, i się rusza, i w ogóle kolorowa najlepiej żeby była. Moje liścienie niechętnie jedzą nawet żywą, wijącą się ochotkę. A jak tylko wpuszczam gupiki to od razu jest szybka akcja i po sprawie.
Lukiki pisze:Badz co badz jestem akwarysta i nie liczy sie,tylko dla mnie nowy trend,hardscape,czy rosliny,ale jak najbardziej zycie wodnych pod opiecznych..
No i właśnie tu jest problem, bo nie można jednocześnie zadowolić i gupików i liścieni ;)
3runer pisze:a czemu nie można bojownika karmić gupikami?? tego nie rozumiem...
Hmmm tak się zastanawiam i w sumie to bojowniki w naturze chyba ryb nie jedzą za bardzo? Mają dość małe otwory gębowe. Z jednej strony sam nie karmiłbym tak tego typu ryby bo skoro może jeść nawet i płatki to po co dawać gupiki, ale z drugiej strony to pewnie taki duży gatunek betta pewnie wszystkim co się rusza i do pyska się mieści nie pogardzi, a więc i narybkiem też nie.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

ale twoje oburzenie tyczyło tego konkretnego przykładu

Lukiki

3runer, zeby nie bylo,ze do Ciebie robie specjalne wycieczki,czy tez uwzialem sie na Ciebie.
Nic z tych rzeczy.
Napisales cos o jajach,a ja odbilem pileczke podpierajac sie tym jak karmisz rybe,gdzie wcale nie xachodzi taka koniecznosc.
Jest,to w tym przypadku pewne barbarzynstwo,jak rowniez trzymanie ryby w produkcie o ktorym jest mowa.
Filmy

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Oburzanie się jest troszkę bezsensowne. Czas już kilka razy pokazał, że protesty akwarystów nie wygrają nigdy z typową, bezwzględną komercją. :-(

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

tu trzeba tylko przekonywać ludzi do tego by takich bubli nie kupowali, przynajmniej się staram prostować nieuczciwych sprzedawców, nawet parę razy mnie wywalono ze sklepu przez to...

a co do karmienia bojowników, żywy pokarm jest o stokroć lepszy niż jakikolwiek inny, karmię channy narybkiem, bojownikom też się dostaje, równie dobrze jedzenie zwierząt przez ludzi można tak nazwać, a też są hodowane w jednym celu...

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

Ostatnio zmieniony 2012-03-18, 18:47 przez jacek7110, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
illuminatebaby

Post autor: illuminatebaby »

kocham takie promocje! :-D
96l Towarzyskie
25l Krewetkarium RC

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Ej no....to są oferty king'a xD
Ostatnio zmieniony 2012-03-18, 20:20 przez Irek, łącznie zmieniany 1 raz.

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

Irek pisze:Ej no....to są oferty king'a xD
też to zauważyłem jak kopiowałem drugi adres...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”