Pomysł jak możemy wszyscy razem dorobić

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
king
Kontakt:

Post autor: king »

jak ktoś będzie cwaniakował to kopa dostanie i tyle:P

Jeśli zrobiłbym to w akwarium to miałoby to charakter taki ze na bank płaciło by się za wstęp więc było by to pod kontrolą. Bo nie po to ktoś płaci 5pl czy tam coś by mieć to co na starcie za darmo pozornie. Bo na starcie tą opłatę w sensie za miejscówkę ponosi się w rybach.
Fajna opcja taki targ myślę... mamy jeszcze czas co by nahodować ryb i krewetek bo Akwarium prędzej niż za 6 miesięcy nie odpali
Ostatnio zmieniony 2012-02-14, 20:20 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Nairams pisze: Widać kto ma nadwyżkę a kto emersję.
Ci drudzy, to czasem nie maj nawet nic wspólnego z akwarystyką i szerzą mity ;-).
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

ależ Gosiu jesteś cięta na tą panią :P
Ostatnio zmieniony 2012-02-15, 11:26 przez 3runer, łącznie zmieniany 1 raz.
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

Generalnie chamstwo w państwie. Gdyby na giełdzie hurtowej wstęp byłby tylko dla biznesu sklepy w łódzkim miałyby szanse, gdyby na giełdzie detalicznej hodowcy sprzedawali nadwyżki to miałaby charakter hobbystyczny, ale powinno się wywalić biznes i pseudobiznes (czarnuchów) i znowu sklepy miałyby szanse. A z trzeciej strony, gdyby istniał jakiś rozsądny rynek nieruchomości w sensie wykupu pod hipotekę, to koszty prowadzenia sklepu byłyby niższe i ceny niekoniecznie zabójcze. Gdyby hurtownie karmy psiej nie wykupywały całych partii promocji (za zgodą koncernów) sklepy mogłyby uciułać conieco i na tym dziale. Gdyby nie było zusu...

king
Kontakt:

Ale mamy państwo jakie mamy i miejscówkę taką, a nie inną i się sklep nie opłaca w promieniu 150km od giełdy.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

king pisze:jak ktoś będzie cwaniakował to kopa dostanie i tyle:P
Mnie ciekawi czy king miałby prawo na tej giełdzie handlować?
Nie wiem czy zakładanie kolejnej giełdy to najlepszy pomysł na poprawę sytuacji akwarystyki w Łodzi, ale skoro nie ma lepszych to warto to przeanalizować.

Kaledon

Post autor: Kaledon »

Kubiszon pisze:Mnie ciekawi czy king miałby prawo na tej giełdzie handlować?
jeśli tytuł brzmi:
Pomysł jak możemy wszyscy razem dorobić
to chyba oczywiste że tak :lol: :lol:

Tak od dłuższego czasu obserwuje sobie ten temat i nasuwa mi się taki wniosek:

Jak bez wkładu własnego ( lub minimalnym) przy użyciu innych zorganizować sobie zbyt.

W sumie to genialnie proste :mrgreen:

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

Kubiszon pisze:Mnie ciekawi czy king miałby prawo na tej giełdzie handlować?
na pewno miałby duże nadwyżki... :mrgreen:

king
Kontakt:

nie mam az tak dużo myślę ze martinezsanchez czy inni hodowcy mieliby więcej jeśli chodzi o różnorodność. Swoich ryb mam tylko skalary, endlery, kirysy sterby, pare pielęgnic, raki i to tyle. Więc nie ma co się podniecać:P
Nie chodzi mi o zbyt bo ten mam z wami czy bez was, tylko o skomasowanie w czasie handlu teraz zbyt wiele czasu zajmuje mi sprzedawanie.
Chyba wiecie o co chodzi, latanie po 100razy do klientów pochlania mnie bardziej niż zabawa z rybami.
Nadwyżki to mają głąby co najpierw rozmnażają, a potem myślą co z tym zrobić.
Jak się rozmnaża ryby to trzeba mieć plan co z nimi zrobić, bo wylewanie do kibla to debilizm.
Jeszcze raz podkreślam ze to była tylko propozycja, jak nie chcecie to nie!!!!!!!!!! jakoś to zniosę :mrgreen:
ze zaproponowałem wam miejscówkę to tylko moja dobra wola ja nic z tego mieć nie będę nie zapominajcie się Akwarium nie jest moje ja tam tylko zamiatam:P
Marzy mi się piękniejszy świat dlatego rzuciłem hasło w końcu komu się nie przyda parę stówek?'
Rozmawiałem z zafirą ostatnio i bardzo mi się podobało jej podejście do akwarystyki bo jest podobne do mojego. Mądra kobieta bierzcie z niej przykład rozwija zainteresowania nic nie traci, a na czekoladę dla syna tez zarobi. W końcu nie każdy jest właścicielem wielkiej firmy i ma nieskończoną ilość kasy na rozmijanie swojej pasji, choć są i tacy... I choć im zazdroszczę to nie usiądę i się nie popłaczę tylko pracuję w pocie czoła by zarobić na hobby.
Ostatnio zmieniony 2012-02-17, 00:58 przez king, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
martinezsanchez

Post autor: martinezsanchez »

king pisze:myślę ze martinezsanchez czy inni hodowcy mieliby więcej jeśli chodzi o różnorodność
ja nie mam nadwyżek :-P
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]

king
Kontakt:

i dobrze:P

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

king pisze: Nadwyżki to mają głąby co najpierw rozmnażają, a potem myślą co z tym zrobić.
Znowu zostałem głąbem dla odmiany :roll:
Ktoś jeszcze ma nadwyżki?

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Witek Miszczak pisze:
king pisze: Nadwyżki to mają głąby co najpierw rozmnażają, a potem myślą co z tym zrobić.
Znowu zostałem głąbem dla odmiany :roll:
Ktoś jeszcze ma nadwyżki?
Ja miewam czasem... ale w sumie wymyśliłem co z nimi zrobić więc chyba się nie kwalifikuję:P
Ostatnio zmieniony 2012-02-17, 15:04 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.

king
Kontakt:

no nie da się ukryć jak masz hodowlę i nie wiesz co z rybami robić to pogratulować ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”