T5
- krzych0062
Zacznę od tyłu...
Reasumując mimo wszystko poleciłbym Ci świetlówki z tej drugiej firmy a jeśli chcesz koniecznie Juwel-a to najtaniej w czwartek na Równej
Ale co tam jest Kuba...sklep zoo, hurtownia? Takie info by się przydałoHex pisze:Tanio też mają na 1-go Maja przy Włókniarzy

floron777 pisze:gdzie najtaniej w łodzi kupie świetlówkę T5 potrzebna mi jakas akwarystyczna do roslinnego o mocy 54 w i dlugości 105 cm
Tu kolego trochę niepotrzebnie zawęziłeś wybór...bo moim prywatnym zdaniem świetlówki ww firmy nie są aż tak dobre, jak chociażby polecanefloron777 pisze:interesuja mnie glownie juwel
Jednak, czy są tańsze nawet na giełdzie? Tego faktycznie nie wiem, choć znam cenę świetlówek Juwel o mocy i długości wskazanej w pierwszym poście a świetlówki Sylvanii kupowałem, ale za diabła cen nie pamiętam...jedynie kojarzę ceny ze Startublue3003 pisze:Sylvania też ma dobre światło i nawet o 5zł tańsza

Reasumując mimo wszystko poleciłbym Ci świetlówki z tej drugiej firmy a jeśli chcesz koniecznie Juwel-a to najtaniej w czwartek na Równej

Ostatnio zmieniony 2013-12-23, 13:08 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.
a bo zmeienilem akwarium na 150 litrow i mam narazie oswietlenie 2 swietlowki energooszczedne wiem zaszlachtuja mnie za to ale jestem studentem i ise nie przelewa teraz zakupilem wkoncu stateczniki i chialbym choc jedna juz zamontowac do lampy mojej DIY i pomyslalem nad juwel day i juwel nature wpadly mi w oko te swietlowki .to co lepszym rozwiazaniem bd grolux i aquastar?
- krzych0062
Jeśli mają być tylko dwie świetlówki, to niech będzie np. Grolux i 865 lub jeszcze lepiej 965...ta druga ma większe Ra a to moim zdaniem dość istotny parametr, tym bardziej, że jedna ze świetlówek będzie świeciła światłem niebiesko-czerwonymfloron777 pisze:to co lepszym rozwiazaniem bd grolux i aquastar?

- krzych0062