co mam zrobić PILNE

rozmowy na dowolne tematy
melka

Post autor: melka »

King wczoraj zmienił zasady sprzedaży ryb. Zajrzyjcie do tematu Darmowa dostawa.
Malutki cytacik:

9. Ryby Nieoznaczone (sp.) lub których dokładna nazwa nie jest określona są sprzedawane na podstawie opisu jaki stosuje eksporter. Płaci się w tym wypadku za 1szt i kupuje na własną odpowiedzialność. Oczywiście udzielam szczegółowego opisu ryb które znajdują się w ofercie.(osoba która zgodzi się na wysyłkę takowej ryby akceptuje to że w jej skład mogą wchodzić różne gatunki, odmiany, a czasem nawet inny rząd.) Nie jestem ichtiologiem (jeszcze) sprzedaje ryby w tej samej nazwie w jakiej je kupuje. Mam nadzieje że z czasem będę w stanie przy pomocy klucza rozpoznawać nawet trudne do oznaczenia gatunki puki co jest to niemożliwe. (oznaczenie niektórych ryb jest możliwe tylko po uśmierceniu i zakonserwowaniu w utrwalaczu)

King ewidentnie próbuje robić przyszłych, ewentualnych klientów " w balona " !!!
Z regulaminu wynika, że "dawajcie" kasę a jakie ryby dostaniecie- to dostaniecie(mogą się trafić tańsze -jak w moim przypadku-ale trudno...) i macie się cieszyć, nie narzekać i absolutnie żadnych reklamacji i zwrotu pieniędzy !!!

Mało tego. King nie ma pojęcia co oznacza skrót sp. Próbuje po prostu podciągnąć definicję pod swój nieuczciwy proceder.

Informacja dla Kinga co oznacza skrót sp.(cytat z internetu)

sp. (czasami również spec.) - gatunek (species) - oznacza jednego nieokreślonego osobnika z danego rodzaju
sp.(species) - nieokreslony osobnik z danego rodzaju, np Protomelas sp (oznacza nieokreslony gatunek z rodzaju Protomelas)

Reasumując : nie masz prawa wpierać komukolwiek, że zamiast zamówionych sicyopterusów Ty możesz sobie wysyłać stiphodony !!!! Może się jedynie zdarzyć ,że przy dodaniu sp. możesz np wysłać stiphododon elegans zamiast stiphodon blue moon...

melka

King sam udowodnił swoją pomyłkę dając ofertę sprzedaży na allegro.
Sprzedaje sicyopterusy i dodane jest zdjęcie ryby, którą zamawiałam i którą powinnam dostać. Oto dowód
Sicyopterus sp wysyłka gratis!!! (3638393500)

Na innej aukcji sprzedaje ryby które mi przysłał omyłkowo :
Stiphodon elegans wysyłka gratis!!! (3652766516)

... i dalej twierdzi,że nie było pomyłki...

melka

Odezwali się ludzie z Warszawki. King tam też nieźle "mieszał"... Nawet założony jest temat : "Mentalnoś (uciekło im" ć") pseudohodowców ryb". Temat sprzed lat ale jak widać nadal aktualny...

Kaledon

Post autor: Kaledon »

Hehe. Trafiłaś na mój stary temat :mrgreen:

Awatar użytkownika
lucypper

Post autor: lucypper »

king pisze:jacek7110 kupił ostatnie 3szt z poprzedniej partii(było ich 16) tyle że inny gatunek miałem je w ofercie ładnych kilkanaście miesięcy... Tak szukasz...
Ja WBREW TWOJEJ CHĘCI NIE BĘDĘ SIĘ WYPOWIADAŁ W TYM TEMACIE BO TWOJE ZACHOWANIE NIE TYLKO TUTAJ UWAŻAM ZA DNO, DNA.
Szkoda mi zwyczajnie czasu na rozmowę z ścianą ...
Z takim podejściem jak twoje spotykam się raz na 100-200 klientów straciłem ochotę na rozmowy z osobami twojego pokroju już dawno...
Pisz co chcesz może Ci ulży...
Z takim podejściem bardzo tracisz w oczach potencjalnych klientów. Tak nie zachowuje się profesjonalny sprzedawca za jakiego się uważasz

king
Kontakt:

Post autor: king »

lucypper pisze:
king pisze:jacek7110 kupił ostatnie 3szt z poprzedniej partii(było ich 16) tyle że inny gatunek miałem je w ofercie ładnych kilkanaście miesięcy... Tak szukasz...
Ja WBREW TWOJEJ CHĘCI NIE BĘDĘ SIĘ WYPOWIADAŁ W TYM TEMACIE BO TWOJE ZACHOWANIE NIE TYLKO TUTAJ UWAŻAM ZA DNO, DNA.
Szkoda mi zwyczajnie czasu na rozmowę z ścianą ...
Z takim podejściem jak twoje spotykam się raz na 100-200 klientów straciłem ochotę na rozmowy z osobami twojego pokroju już dawno...
Pisz co chcesz może Ci ulży...
Z takim podejściem bardzo tracisz w oczach potencjalnych klientów. Tak nie zachowuje się profesjonalny sprzedawca za jakiego się uważasz
Jeśli ktoś nie chce z tobą rozmawiać, a kompromisu nie uznaje to jak mam się porozumieć?
Nie bądź śmieszny, ta osoba w amoku miota się wszystkich obraża i wyśmiewa nie tylko mnie. I mam z nią rozmawiać... Niby o czym odesłałem pieniądze za padłe ryby? odesłałem! Próbowałem się kontaktować? Próbowałem!!

Jak będzie Ci ktoś pluł na twarz to się odsuniesz czy będziesz zlizywał?
Jeśli to drugie to jesteś jak to określiłeś "profesjonalnym sprzedawcą"
Z tą osobą nie mam nic do gadania zgłosiłem ją tylko do allegro że próbuje kupować poza allegro za mniejszą cenę by ominąć prowizję i tyle z mojej strony nic więcej z nikim na temat tej Pani nie będę rozmawiał.
KONIEC <<KROPKA>>
Nie mam nic więcej do dodania...

Jeśli nie chcecie robić u mnie zakupów nie róbcie nikogo nie zmuszam, jeśli ktoś nie potrafi samodzielnie racjonalnie myśleć to znaczy tylko tyle że lepiej go unikać.
O tym z jak bystrą osobą miałem do czynienia świadczy choćby miejsce gdzie dodaje posty na ten temat... No chyba że tylko ja to zauważyłem. Regulamin forum się kłania.
Ostatnio zmieniony 2013-10-29, 13:49 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
blue3003

Post autor: blue3003 »

zgłosiłem ją tylko do allegro że próbuje kupować poza allegro za mniejszą cenę by ominąć prowizję i tyle z mojej strony nic więcej z nikim na temat tej Pani nie będę rozmawiał.
To już mamy nie kupować z forum tylko przez alledrogo bo jak coś to nas też zgłosisz??

melka

"... i jeszcze jedno pytanie :) Może ma Pan babki Rhinogobius wui ? Pytam bo gdzieś na forum znalazłam Pana ofertę i były tam różne gatunki. Jak mogę prosić ,proszę mi napisać jakie gatunki babek Pan posiada w tej chwili. I najważniejsze. Czy jeżówki nie będą ich ganiały ? Przepraszam ,że zawracam głowę ale bardzo długo szukam właśnie jeżówek i jestem fanką :) babek... i przy okazji bym coś może zamówiła.

Pozdrawiam

Iwona P.

Dnia 11 października 2013 19:01 Allegro <powiadomienia@allegro.pl> napisał(a):"

Oto dowód ,że babki znalazłam i kupiłam za pośrednictwem forum(jest to kopia maila wysłana do Kinga).

O jakich próbach kontaktu mówi King to nie mam pojęcia. Poinformował mnie jak rozstrzygnie spór... i kontakt się urwał. Nie reagował na moje propozycje rozstrzygnięcia sprawy.
O jakie obrażanie kogokolwiek Kingowi chodzi to nie mam pojęcia...
Naświetliłam zaistniałą sytuację oszustwa i tyle...
Co do pisania w innych tematach, to proszę mi się nie dziwić.
Jak zobaczyłam,że King zakłada wątek o nieuczciwych sprzedawcach i poleca specjalistyczne książki i wydaje o nich opinie... Jak by przeczytał to by nie pomylił sicyopterusa ze stiphodonem...

melka

... i jeszcze jedno. Rozwaliło mnie sformułowanie " zgłosiłem ją tylko do allegro że próbuje kupować poza allegro za mniejszą cenę by ominąć prowizję ". Przecież ryby które mi przysłał na allegro były po 10zł... mi policzył po 15zł + jedną" rabatowo " za 7zł....( bo prosiłam o jedną gratiś/zrobiłam zakupy za łączną kwotę 214zł więc myślałam,że ta jedna szt gratis mi się należy..)
Po 15zł to były te które w rzeczywistości zamówiłam... Dowody we wcześniejszych moich wypowiedziach.

king
Kontakt:

Post autor: king »

Re: Pytanie o przedmiot Jeżówka brazylijska Colomesus asellus (numer oferty: 3590077208)

Wg. dzisiejszej umowy telefonicznej , piszę do Pana w sprawie sicyopterus. Wzięla bym 3 samczyki i 2 samiczki jeśli doda Pan jedną samiczkę gratis :) ? W rezultacie byłyby to 3 samiczki i 3 samce. Co Pan a to ? ?? Wiadomość napisana z allegro

I kto to kogo oszukuje...

To samo wysłałem allegro mam nadzieje że usuną Pani konto im mniej takich kupujących tym człowiek szczęśliwszy...
Ostatnio zmieniony 2013-10-29, 14:38 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

melka

.... jak widzicie King wybiera wiadomości wybiórczo... Maila takiego oczywiście wysłałam,ale oczywiście po tamtym mailu czyli 21.10. Tamten był wysłany 11.10. Dzwoniłam ponieważ chciałam się upewnić co do wyglądu ryb. King odesłał mnie do Waszego forum abym obejrzała zdjęcie. Zdjęcie zgadzało się z wyglądem tego gatunku więc zamówiłam... Co dostałam to już wiecie...

"Dnia 21 października 2013 15:54 przyjemska <przyjemska@o2.pl> napisał(a):

Wg. dzisiejszej umowy telefonicznej , piszę do Pana w sprawie sicyopterus. Wzięla bym 3 samczyki i 2 samiczki jeśli doda Pan jedną samiczkę gratis :) ? W rezultacie byłyby to 3 samiczki i 3 samce. Co Pan a to ? ??

Pozdrawiam Iwona P."

melka

...również powiadomiłam władze Allegro jak King postępuje z kontrahentami... I naświetliłam całą sytuację...

adamozw
Kontakt:

Post autor: adamozw »

To fajnie , że powiadomiłaś.

Zarejestrowałaś się na tym forum by opisać tą sytuacje. Ostrzeżenie dla innych przed zakupami. Masz nauczkę , że jeśli Ci na czymś zależy to chyba lepiej podjechać i zobaczyć czy towar to ten towar o który Ci chodzi i możesz go na żywo obejrzeć.

Z tego co się orientuję King nie robi problemów by do niego podjechać i zobaczyć towar.

Moim zdaniem powinniście takie sprawy załatwić sobie na PW/telefonicznie , a nie rozdrapywać to jeszcze bardziej i próbować udowadniać kto ma więcej racji.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Otóż to adamozw. Temat zamykam, niebawem usunę.

Zablokowany

Wróć do „Porozmawiajmy”