ktoś korzysta regularnie z kurierów?

rozmowy na dowolne tematy
king
Kontakt:

ktoś korzysta regularnie z kurierów?

Post autor: king »

Potrzebuję podpisać umowę z jakąś firmą kurierską. Niestety nigdy nie korzystałem z kurierów.
Najbardziej zależy mi na przesyłce dość ekspresowej max 24h.
Równie ważne jest delikatne obchodzenie z przesyłką i stosunkowo wysoka temperatura podczas całej podróży.
Ktoś zna taką firmę?
Wysyłał będę ze zduńskiej Woli

Awatar użytkownika
Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus »

Takie rzeczy tylko w Erze :)

Jeśli chcesz wysyłać zwierzaki kurierem, to przy każdej firmie będziesz miał loterię.
Jeżeli wysyłasz sprzęt, to ja od ponad dwóch lat wysyłam tylko Siódemką i poważnego problemu nie miałem, nawet drobnych problemów było naprawdę bardzo malutko, więc w sumie polecam.

Hex

Post autor: Hex »

Marcinus, ja wiem żę wysyłasz 7 ;p często odbierałem od zdaje się Twojej mamy paczki ;p hehe , nie narzekała na nas za bardzo hehe

Awatar użytkownika
Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus »

OOO ,akwarysta z Siódemki :) jak miło :)

Tak, głownie paczki wysyła mama, bo pracuje dosłownie obok Was, więc nie muszę jeździć :)
Hex, czy my się znamy z widzenia, bo czasem sam u Was wysyłam ??

Hex

możliwe ze Cie widziałem a Ty mnie ;p i przyjmowałem od Ciebie paczki, ale ja już nie pracuje od X czasu w 7 ;p hehe taki mały przy kości chłopaczek ;p może coś zaświta ;p hehe

king
Kontakt:

No nieźle... Jutro się karne do tej siudemki tylko to straszne zadupie niestety. jakieś 7 kilometrów od mojego sklepu.

Hex

to nie tak źle ;p

king
Kontakt:

Ryby niestety nie drewno średnio znoszą wyjmowanie z akwarium i chodzenie z nimi po mieście.

Awatar użytkownika
martinezsanchez

Post autor: martinezsanchez »

ja krewety (crystale ss i sss) wysyłałem też siódemką...doszły na następny dzień i nie było strat
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]

king
Kontakt:

Przekonaliście mnie jutro idę pogadać i jak coś podpiszę umowę...

Pysio
Kontakt:

Post autor: Pysio »

Powiem jak wygląda moja opinia od strony klienta Siódemki. Bardzo często rezygnuję z zakupu jakieś rzeczy przez portale internetowe, jeśli widzę, że będzie to wysłane przez kuriera "Siódemka". Od strony klienta jest to jakaś masakra! Jeszcze nie zdarzyły mi się aby kurier przyjechał na czas! Przynajmniej jeden dzień opóźnienia. I to niestety jest reguła.
Nie wiem jak w innych miastach, ale w Ksawerowie między Łodzią a Pabianicami (oddział Łódź) to porażka.

majkelloo

Post autor: majkelloo »

Niestety, również nie mam miłych wspomnień z siódemką. Dwa razy uszkodzony towar i jedna paczka opóźniona o 3 dni na w sumie 8 odebranych z siódemki. Nie wiem może mam pecha.. ;)

Hex

to coś nie tak ja tam pracowałem i nie wiedziałem by coś było nie tak fakt jakieś odchylenia były ale to norma , sam wysyłałem akwaria z siódemką i wszystkie planowo docierały i całe w dodatku ;p

Slaweka

Post autor: Slaweka »

Ja korzystam z UPS, nie mam zastrzeżeń.
Ale żywych zwierząt nigdy nie wysyłałem, tak więc nie wiem jak działają przy tego typu paczkach.

Jest wiele agencji pośredniczących, gdzie przy regularnych nadaniach paczek bez konieczności podpisywania umowy możesz otrzymać atrakcyjne ceny.
Nie musisz dostarczać paczek do punktu, zamawiasz kuriera emailowo i czekasz aż przyjedzie po odbiór paczki na wskazany przez Ciebie adres (chyba że nie chcesz czekać na kuriera)

Hex

tak samo masz w 7 jak masz umowę zgłaszasz tylko że masz paczkę/ paczki i kurier przyjeżdża i tyle

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”