Z Łodzi do Wawy na okęcie A2
Z Łodzi do Wawy na okęcie A2
Czy ktoś jechał już nowym odcinkiem autostrady A2?
Potrzebuje się dostać na Okęcie na konkretną godzinę i nie chciałbym się spóźnić, do tej pory jechałem trasą od Tomaszowa Mazowieckiego (Wawa - Katowice) a wiadomo, że teraz droga rozkopana to się jedzie pół wieku. Czy ktoś wie jak od autostrady należy jechać do Okęcia? W którym miejscu kończy się trasa?
Czy bardziej opłaca się przez Pruszków ?
Dzięki.
Potrzebuje się dostać na Okęcie na konkretną godzinę i nie chciałbym się spóźnić, do tej pory jechałem trasą od Tomaszowa Mazowieckiego (Wawa - Katowice) a wiadomo, że teraz droga rozkopana to się jedzie pół wieku. Czy ktoś wie jak od autostrady należy jechać do Okęcia? W którym miejscu kończy się trasa?
Czy bardziej opłaca się przez Pruszków ?
Dzięki.
A-2 do Wa-wy się dostaniesz bez problemu. Będzie parę ograniczeń prędkości do 70, a także znaki A18b ostrzegające o możliwości pojawienia się na drodze zwierząt :) Ale jedzie się pysznie :D
Ostatnio zmieniony 2012-06-17, 21:47 przez cholma, łącznie zmieniany 2 razy.
I tutaj pomocna będzie strona https://maps.google.pl/maps :) a A-2 ok 1 godz 40 min jesteś w stanie dotrzeć do Wa-wy.
W tyle to ja byłem normalną trasą na okęciu tyle ze o 6 rano.cholma pisze:ok 1 godz 40 min jesteś w stanie dotrzeć do Wa-wy

Ostatnio zmieniony 2012-06-18, 16:23 przez chodysVR6, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
MST MS 01D VIP
MST MS 01D VIP
Przeglądałem mapy a konkretnie mapa.szukacz.pl (Znów mapa stanęła na wysokości zadania i imo jest to ponownie najlepsza mapa polski bez zbędnych pierdół).
Wracając do tematu, żadna mapa nie pokaże gdzie się korkuje i którą ulicę ominąć, to mogą powiedzieć tylko kierowcy, którzy jeżdżą daną trasą. Gierkówką (dobrze to nazwałem?) nie da się przekroczyć 70 km/h na większości trasy bo ją remontują. Więc wolałbym ten odcinek ominąć, da się jechać wiochami, ale wiadomo, że autostradką powinno być najszybciej, tylko problem się pojawia z samą Warszawą, bo to w różnych rejonach różnie się korkuje i może się okazać, że bardziej będzie się opłacało wjechać od Janek...
Wracając do tematu, żadna mapa nie pokaże gdzie się korkuje i którą ulicę ominąć, to mogą powiedzieć tylko kierowcy, którzy jeżdżą daną trasą. Gierkówką (dobrze to nazwałem?) nie da się przekroczyć 70 km/h na większości trasy bo ją remontują. Więc wolałbym ten odcinek ominąć, da się jechać wiochami, ale wiadomo, że autostradką powinno być najszybciej, tylko problem się pojawia z samą Warszawą, bo to w różnych rejonach różnie się korkuje i może się okazać, że bardziej będzie się opłacało wjechać od Janek...
Wiezdzasz do wawy to sie licz z korkami z ktorej strony bys sie nie pchal.
Ja jechalem od janek i 2km ciulalem 70 minut,cos ok godziny 9
Ja jechalem od janek i 2km ciulalem 70 minut,cos ok godziny 9
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Dobra, trafiłem :) Na autostradzie są ograniczenia prędkości w 2ch miejscach. W jednym do 70 - nie ma nawierzchni ścieralnej (dł 28 km) a na drugim odc. nie ma płotu chroniącego przed dziką zwierzyną. nie wiem ile km. ale jest ograniczenie do setki. Ogólnie jedzie się przyjemnie, bardzo mało samochodów (w niedzielę rano). Wyjechałem najpierw na węźle Konopata, ale zawróciłem bo chciałem jechać przez Pruszków. Po zjeździe z autostrady nawierzchnia jest słaba żeby nie powiedzieć beznadziejna, ale się jakoś jechało. Nie było korków, ale to dlatego, że to ndz. rano. W tygodniu jak rok temu tą drogą jechałem to było ciężko. Z samolotu zauważyłem, że budują autostradę, która będzie przelatywać tuż obok lotniska więc będzie to mega luksus.
Na pewno tą drogą jedzie się dużo lepiej niż starą trasą Wawa-Wrocław. :)
Na pewno tą drogą jedzie się dużo lepiej niż starą trasą Wawa-Wrocław. :)