Witam,
jeżeli dla kogoś szkoło opti white było za mało przejrzyste to pojawiła się nowa opcja dla niego od nippona . Pewnie akwa z takiego szkła wyglądałoby jak zawieszone w powietrzu, tylko aż boję się pomyśleć o cenie za mkw. takiego szkła gdy je wprowadzą do sprzedaży .
Pozdrawiam
Lukiki pisze:Szkło,to nie ma najmniejszego powiązania z akwarystyką i raczej mieć nie będzie.
...rzekł prorok i zajął się czyszczeniem swojego OW...
Łukasz...wiele lat temu nikt nawet nie śnił o filtrach RO, że znajdą zastosowanie w akwarystyce. A dziś?...są niemal w co drugim domu na wyposażeniu akwarysty. Tak samo jak nikt nie dawał wiary we wspomniane OW...było to diablo drogie szkło i bardzo trudno osiągalne na polskim rynku. A dziś?...sam się właśnie bawisz w czyszczenie takiego akwa.
Po pierwsze użyte moje słowo raczej nie ma nic wspólnego ze słowem na pewno i z jakimś ''Twoim'' powtarzalnym proroctwem.
O tym szkle,to ja już wiedziałem i czytałem ponad pół roku temu,a to za sprawą mojego zainteresowania technologią audio-wideo.
Projekt tego szkła był koncepcją dla systemów wizualizacji i skierowany jest do tego segmentu rynku.
Widziałeś kiedyś akwarium sklejone specjalną szybą stosowaną dla technologii plazmowej?
Patrząc wstecz, dostrzegam pewną prawidłowość, że jesli coś tylko hipotetycznie jest mozliwe i pozwalają na to podstawowe prawa fizyki, kwestia czasu kiedy zostanie to zrealizowane. Drugą dośc istotna rzeczą we wszelkiego rodzaju "pionierskich technikach i pomysłach" jest kwestia lobbowania pewnych rozwiązań ze względów ekonomicznych i czasem społecznych. Doskonale wiemy o co chodzi. W dużym uproszczeniu,gdyby nie to, że pewne kraje i pewni ludzie a co za tym idzie, różne gałęzie gospodarki, czerpią ogromne zyski z ropy naftowej, juz dawno napęd elektryczny w autach byłby na porzadku dziennym i wszystkie koncerny produkowałyby auta na prąd:)