Żółwie żółtolice

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
ZŁOTA

Żółwie żółtolice

Post autor: ZŁOTA »

Mam pytanie-za ile mogę sprzedać 2 żółwie żółtolice?Mają około 2,5 roku.
Ostatnio zmieniony 2011-03-26, 14:49 przez ZŁOTA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tornadoretkinia

Post autor: tornadoretkinia »

Możesz sprzedać za ile chcesz, kwestia tego czy ktoś za tyle kupi.
Ciężko powiedzieć o cenie jeżeli nic się o tych żółwiach nie wie (stan wizualny, zdrowotny, itp.). Przydałyby się fotki, historia zdrowia, warunki w jakich do tej pory żyły,dieta itp.
A tak poza tym młode żółwiki w zoologu kosztują 35-60 zł więc nie licz na kokosy.
Ostatnio zmieniony 2011-03-25, 20:08 przez tornadoretkinia, łącznie zmieniany 1 raz.

king
Kontakt:

Post autor: king »

jak są duze to nikt ich nie kupi trzeba było myśleć na zakupach :evil:
Jak mas wywalić do rzeki to przygarnę :-P

ZŁOTA

Są wielkości dużej dłoni ;-) A jeśli chodzi o ich zdrowie i wygląd to wszystko w jak najlepszym porządku,nie sprzedawałabym chorych żółwi :!: Mam te żółwie długo i nigdy nic złego się nie działo.

Awatar użytkownika
tornadoretkinia

Post autor: tornadoretkinia »

Te żółwie dożywają 35 lat, wię mówić że masz je długo (2,5 roku) to lekka przesada. Bez zdjęć trudno jest mi powiedzieć czy jest z nimi wszystko w porządku.
Ogólnie tej wielkości żółwi będzie ci ciężko sprzedać. Każdy człowiek co ma choć trochę pojęcia o tych stworzeniach nie zapłaci ci za nie, chyba że tą symboliczną złotówkę lub inny grant. Jeżeli jednak znajdziesz kupca to obawiam się że będzie to osoba która nic o tych stworzeniach nie wie co budzi obawy że tego żółwia zamęczy.

ZŁOTA

Dla mnie 2.5 roku to spory kawałek życia-ja żyję swoim zyciem,a nie życiem tych żółwi.I masz rację-nie ma sensu ich sprzedawać,oddam je za darmo.Chętnych nie brakuje.

king
Kontakt:

Post autor: king »

ja mam zółwia w 320l pływa sobie sam chętnie pozna kolezanki/kolegów. Mam hodowlę ryb więc jedzenia im nie drak zawsze się jakaś garbata ryba trafi:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”