Witam

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
che

Witam

Post autor: che »

Witam

Jako pseudonim wybrałem sobie che jak ten kubański rewolucjonista. Mam 30 lat. Od gdzieś 9 roku życia interesuje się akwarystyką. Obecnie ma 100 L wielogatunkowe akwa.

Awatar użytkownika
chaela

Post autor: chaela »

Witam.

Mam nadzieję, że nie wyznajesz wszystkich jego poglądów na życie i świat?

che

Post autor: che »

Wszystkich nie, ale uważam że to ciekawy człowiek. Chciałbym mieć tyle przygód w życiu co on.

Awatar użytkownika
chaela

Możliwe.Ale tej ostatniej przygody w jego życiu nawet najgorszemu wrogowi nie życzyłabym.

Awatar użytkownika
kdk
Kontakt:

Post autor: kdk »

Akurat to był Argentyńczyk założył pierwszy kubański obóz pracy dla wrogów i dysydentów, zabijał bezbronnych ludzi i torturował przeciwników wziętych do niewoli. Zachwalał "skuteczną nienawiść, która czyni z człowieka efektywną, działającą szybko, selektywnie i bezwzględnie maszynę do zabijania". Równie dobrze mogłeś sobie za patrona wybrać np. Ernsta Röhma lub Feliksa Dzierżyńskiego.

zami84

Post autor: zami84 »

Rewolucji dokonał na Kubie więc chyba stwierdzenie "kubański rewolucjonista" ujdzie.
Ponad to z tymi bohaterami narodowymi to jest różnie... W jednej części świata bohater w innej kat i oprawca....
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

No ponoć Piłsudski też świętym nie był, ale to nie forum historyczne, więc proszę o informacje bardziej typu np: czy Che hodował ryby?

Awatar użytkownika
chaela

Prędzej jadał. :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”