Staw z rybami Łódź
Staw z rybami Łódź
Witam mam pytanie gdzie w łodzi można łowić ryby bez "karty" ?
Pozdro
Pozdro
DjDeX In Da MiX vol. 2 Retro Mix Club Edition Już Wkrótce
Obstawiam że nigdzie bo każde wody we wszystkich regionach kraju podlegają pod okręgi wędkarskie i w tych okręgach trzeba uiścić opłatę wtedy dostaje sie znaczek do karty i moża legalnie łowić.
Nie wiem jak chęsto sa kontrole ale obstawiam że nie czesto, a i możliwe że na stawach chodowlanych można łowić ale tam się płaci u właściciela.
Też zależy co chcesz łowić bo jak jakieś poważniejsze ryby to na poważniejsze zbiorniki trzeba by jechać.
A jak chcesz posiedzieć z kijem nad wodą to jest sporo małych stawików na obrzeżach łodzi ale tam na okazy nie masz co liczyć ale tak samo kontroli nie musisz sie spodziewać.
W łodzi i na obrzeżach jest sporo zbiorników ale małych. Na niektóych jest w ogóle zakaz połowu, ale wiem że przy przędzelnianiej codzienie ktoś moczy kija.
Nie wiem jak chęsto sa kontrole ale obstawiam że nie czesto, a i możliwe że na stawach chodowlanych można łowić ale tam się płaci u właściciela.
Też zależy co chcesz łowić bo jak jakieś poważniejsze ryby to na poważniejsze zbiorniki trzeba by jechać.
A jak chcesz posiedzieć z kijem nad wodą to jest sporo małych stawików na obrzeżach łodzi ale tam na okazy nie masz co liczyć ale tak samo kontroli nie musisz sie spodziewać.
W łodzi i na obrzeżach jest sporo zbiorników ale małych. Na niektóych jest w ogóle zakaz połowu, ale wiem że przy przędzelnianiej codzienie ktoś moczy kija.
Ostatnio zmieniony 2009-08-20, 22:18 przez Vendredi, łącznie zmieniany 1 raz.
wiem ze w konstantynowie są stawy i tam są podobnież nawet szczupaki
tylko właśnie nie wiem czy tam kontrolują część tekstu została ocenzurowana
A staw na przędzalnianej jak przyjadę do łodzi to zaatakuje tylko trzeba dobrą miejscówkę znaleźć żeby nikt nie widział

A staw na przędzalnianej jak przyjadę do łodzi to zaatakuje tylko trzeba dobrą miejscówkę znaleźć żeby nikt nie widział
Ostatnio zmieniony 2009-10-16, 09:18 przez djdex, łącznie zmieniany 2 razy.
w sumie jak na rok to nie dużo...
Ja dziś byłem na zdrowiu na tych stawach niedaleko lunaparku powiem tak ryby są jakie nie wiem ale napewno jest bąk bo widziałem jak łapali ale ogólnie dziś tam brań nie było... może za późno poszedłem nie wiem :P ale ludzi o 6 rano tam jest sporo
a są zakazy :P
Ja dziś byłem na zdrowiu na tych stawach niedaleko lunaparku powiem tak ryby są jakie nie wiem ale napewno jest bąk bo widziałem jak łapali ale ogólnie dziś tam brań nie było... może za późno poszedłem nie wiem :P ale ludzi o 6 rano tam jest sporo

W Konstantynowie stawy należą do PZW i możesz być pewien że miejscowi kontrolują mają uprawnienia do tego a i niedaleko mają komisariat policji który ich w tym wspomaga.wiem ze w konstantynowie są stawy i tam są podobnież nawet szczupakitylko właśnie nie wiem czy tam kontrolują trzeba by było jechać większa ekipa i w razie czego to wpier...
![]()
temu kto by nas sprawdzał
Jeśli chodzi i staw na ul. Przędzalniane to należy do koła łódzkiego PZW więc musisz mieć również opłacone składki a i gwarantuje ci że ci co łapią tam ryby mają zezwolenia.
Bywam tam często i też mam uprawnienia do kontroli takich łeb asów jak ty.
Do moderów dlaczego puszczacie takie posty na forum nie dość że bluźnią to jeszcze namawiają do łamania prawa zróbcie coś z tym.
Kto prawdę mówi ten niepokój wszczyna.
-
- Kontakt:
Nie ładnie łamać regulamin, jeśli się komuś zdaje że coś ominie uwagę Osób odpowiedzialnych za porządek na forum to jest w błędzie :)
Proszę nie używać brzydkich zwrotów !
Wychodzę z założenia że były to tylko pytania połączone z dreszczykiem emocji.
Łapać bez karty wędkarskiej można tylko na prywatnych akwenach wodnych.
Większość zbiorników należy do Państwa, oraz związków i kół wędkarskich.
Na nich wymagane jest posiadanie karty wędkarskiej lub uiszczenie odpowiedniej opłaty.
Proszę nie używać brzydkich zwrotów !
Wychodzę z założenia że były to tylko pytania połączone z dreszczykiem emocji.
Łapać bez karty wędkarskiej można tylko na prywatnych akwenach wodnych.
Większość zbiorników należy do Państwa, oraz związków i kół wędkarskich.
Na nich wymagane jest posiadanie karty wędkarskiej lub uiszczenie odpowiedniej opłaty.
Ostatnio zmieniony 2009-10-16, 09:36 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.