smutne akwarystyczna czarna dziura w głowie.
AKWARYSTYKĄ interesuję się od zawsze czyli w moim wypadku od okresu z którego Coś pamiętam około 4lat. moje pierwsze ryby to gupiki i jeden zbrojnik niebieski którego miałem 19lat, a zmarł on w wieku około 25lat dostałem go od mojego świętej pamięci wujka ponieważ był stary razem z kilkoma młodymi zbrojnikami które nie przeżyły niestety moich akwarystycznych pierwszych kroków. On dał radę i zmarł ku mojemu nieszczęściu około 3lata temu zadławiając się Lumbricus terrestris które uwielbiał.
"to była jedyna ryba po której śmierci w oku zakręciła mi się łza i było mi cholernie smutno"
Akwarystyki uczę się 20 lat prawie i co przygnębiające nadal więcej nie wiem niż wiem.
A najgorsze jest to że im więcej wiem tym bardziej uświadamiam sobie bezkres niewiedzy. Coraz ciężej kupic i przeczytac mądrą książkę i uzyska odpowiedzi na coraz to trudniejsze pytania. Ta samonapędzająca się karuzela wciąga mnie coraz bardziej i bardziej. Bo czy jest inny sens, głęboki sens życia niż stawianie sobie pytań i szukanie odpowiedzi?????
Kocham ryby bo nie myślą źle o mnie, nie "oceniają" potrafią wysłuchac a przynajmniej "tak wyglądają" nie ukrywają że w relacji między nimi a mną chodzi im o coś innego niż dobra materialne"(pokarm)"
Jednym słowem idealni partnerzy, przyjaciele i znajomi:)
A wy dlaczego kochacie akwarystykę???
Smutna akwarystyczna czarna dziura...
-
użytkownik zablokowany.
Smutna akwarystyczna czarna dziura...
Ostatnio zmieniony 2009-11-24, 10:14 przez użytkownik zablokowany., łącznie zmieniany 2 razy.
Caridina cf. propinqua "Orange"
Caridina sp. "Crystal Red"
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica
Neocaridina denticulata sinensis "Fire Red"
Neocaridina "blue crystal"
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica
-
zabapinkfloyd
- Kontakt:
Kocham to może za duże słowo :)
Życie jest po to, żeby je czymś wypełnić.
Wypełnia się je tym co lubimy i kochamy, teoretycznie wszystkim czym się da.
Mi osobiście pająki za łóżkiem i dziwne stworki w łazience nie wystarczają :)
Pies to za duży obowiązek, koty to wampiry, chomiki i inne gryzonie chyba trochę dziwnie pachną :)
Krewetki są chyba optymalne dla mnie (mają małe wymagania i fajnie wygladają).
Życie jest po to, żeby je czymś wypełnić.
Wypełnia się je tym co lubimy i kochamy, teoretycznie wszystkim czym się da.
Mi osobiście pająki za łóżkiem i dziwne stworki w łazience nie wystarczają :)
Pies to za duży obowiązek, koty to wampiry, chomiki i inne gryzonie chyba trochę dziwnie pachną :)
Krewetki są chyba optymalne dla mnie (mają małe wymagania i fajnie wygladają).
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
użytkownik zablokowany.
Ja w gimnazjum w pierwszej klasie nie miałem akwarium:( przez kilka miesięcy!!!
Czułem się w pokoju bez zbiornika jak na dworcu lub w domu bez ścian cierpiałem na bezsennośc i nudę!!!
Stary nawyk z dzieciństwa zasypianie patrząc w akwarium to było straszne
A akwarium nie miałem z powodu ryb z importu oczywiście które zawlekły mi do akwarium wyjatkowo zjadliwą posocznicę musiałem dobic
ryby potłuc akwarium i zacząc od nowa 
Czułem się w pokoju bez zbiornika jak na dworcu lub w domu bez ścian cierpiałem na bezsennośc i nudę!!!
Stary nawyk z dzieciństwa zasypianie patrząc w akwarium to było straszne
A akwarium nie miałem z powodu ryb z importu oczywiście które zawlekły mi do akwarium wyjatkowo zjadliwą posocznicę musiałem dobic
Caridina cf. propinqua "Orange"
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica
-
zabapinkfloyd
- Kontakt:
Problem zaczyna się wtedy gdy albo zaczyna brakować czasu, albo powoli zaczyna się nam to nudzić, albo stawiamy coraz więcej zbiorników i nagle okazuje się że powoli to nas przerasta.
Trzeba być świadomym tego że jest to też obowiązek, a ryby, krewetki czy też inne stworki są żywymi istotami i trzeba o nie dbać.
W każdym bądź razie, nie widzę możliwości żebym mieszkał sam w moim pokoju.
Są Osoby które trzymają sporo przeróżnych zwierzaków w domu, widać coś w tym musi być :)
Trzeba być świadomym tego że jest to też obowiązek, a ryby, krewetki czy też inne stworki są żywymi istotami i trzeba o nie dbać.
W każdym bądź razie, nie widzę możliwości żebym mieszkał sam w moim pokoju.
Są Osoby które trzymają sporo przeróżnych zwierzaków w domu, widać coś w tym musi być :)